Haiku boek

En dan raakt het je is mijn eerste bundel met haiku’s. Samengesteld, geïllustreerd en uitgegeven tijdens en door de corona-maanden, tegengesteld aan de beweging die er toen was. Daar waar iedereen gingen Zoomen, ging ik inzoomen.
Waar anderen werkten met Teams, werkte ik alleen. Had ik geen webinars met anderen, maar schreef ik zelf haiku’s. Tegengesteld in beweging. Het resultaat?
Een boek met haiku’s. En eigen illustraties. Een unieke uitgave. Hardcover, 68 pagina’s,
€ 16,50.De haiku’s in En dan raakt het je beschrijven de essentie van het moment. Met woorden over natuur, het leven, de liefde en meer laat ik weerschijnen wat diep van binnen zit en waar je niet altijd woorden voor weet te vinden. Ik schrijf over bamboe en bloesem. Over de waterval van het leven en hoe het hier en nu je raakt. Misschien doen de haiku’s dat bij jou. Brengen ze iets tot leven en geven ze je richting.

Ik schrijf haiku’s, geïnspireerd door Japan. Het land dat de unieke gave heeft om in taal en cultuur essentiële zaken in kernachtige begrippen te vatten. Ikigai, kaizen, gemba, kaihatsu, shinrin-yoku. Zo is ook de haiku een dichtvorm waar je in slechts 17 lettergrepen de essentie van het moment probeert te vatten. En is sumi e de schilderkunst waarin je met een zucht en in één streek een bamboe of lelie op papier zet.

Meer informatie en of beeldmateriaal: Carin Termeer, carin@gingerhil.nl of www.uitgeverijlapanouse.nl,